+371 28 798 852

 

Par skrapbukingu

Dekoratīvs Sapņu ķērājs – meistarklase soli pa solim

Šajā MK piedāvājām apskātīt kā soli pa solim radīt savu nelielu sapņu ķērāju, ko izmantot visdažādākajos skarpbukinga darbos!

Lādītes

Mīļie draugi! Sveiciens visiem brīnumu radītājiem! Vai jums patīk meistarot lādītes “Mammas dārgumi”? Kādus materiālus jūs tām izmantojat un kur smeļaties iedvesmu? Šodien jums savus noslēpumus atklāj šo lādīšu izcilā meistare Zinaīda Olekša.

Ceļotāju dienasgrāmata jeb Midori

Iespējams jau esat pamanījuši, ka šogad skrapbukinga preču tirgū ir parādījušās ceļotāju dienasgrāmatas (Traveller's notebook). Tos piedāvā daži skrapbukinga industrijas vadoši zīmoli. Apskatīsim ceļotāju grāmatu radīšanas vēsturi un aplūkosim kā izskatās vismodernākās grāmatas.

Viss par tintēm un tinšu spilventiņiem. Tintes uz krāsvielas bāzes (1. daļa)

Visus skrapbukingā izmantojamos tinšu spilventinus var sadalīt uz diviem galvenajiem pamatgrupām - tintes uz krāsvielas bāzes un tintes uz pigmenta bāzes. Šajā daļā pastāstīsim par pirmo kategoriju, kurā arī ietilpst diezgan daudz dažādu tinšu veidu.

Kas ir skrapliftings?

Skrapliftings - tā ir cita dizainera skrap-lapas, kartiņas vai cita skrap-objekta pilna vai daļēja atkārtošana. Skrapbukinga vidē attieksme pret skrapliftingu kopumā ir pozitīva un tas netiek uzskatīts par neētisku cita autora idejas "zagšanu". Protams, ievērojot dažus noteikumus.

Scrapbukinga stili: noplucis šiks (Shabby Chic)

Burtiski šī stila nosaukumu var pārtulkot kā „noplukusi elegance” vai „noplucis šiks”. Šis stils ir izveidojis pavisam nesen, 20.gadsimta 80.gados. Tā autore ir Reičela Ešvela (Rachel Ashwell). Viņa ir sākusi ar to, ka dekorēja dažādās izpārdošanas un tirdziņos iegādātās vecās mēbeles, sākotnēji savai mājai un ģimenei, bet ar laiku šīs aizraušanas ir izgājusi citā līmenī un sakas pārdošanas.

Tik dažādi scrap-albūmi

Autors: Jekaterina Kardimone
Publicēšanas datums: 28.04.2011.

Skrapbukings – ir radošā pieeja parasto foto albūmu noformēšanai. Taču salīdzinot ar fotogrāfiju glabāšanu datorā vai foto albūmā ar kabatiņām, tas sagādā daudz vairāk prieka gan albūma veidotājam, gan tā skatītājam. Skrapbukings ir vesela pasaule, kur eksistē savi stili un mode. Šajā rakstā īsumā par skrap-albumu dažādību.

Īss ieskats skrapbukinga jeb atmiņu albūmu vēsturē

Autors: katausi
Publicēšanas datums: 01.04.2010.

Jā, skrapbukingam ir sava vēsture! Iespējams, ka kāds uzskata to par vienu no mūsdienīgākajām aizraušanām, bet tas tā nav. Jau vairāk nekā 150 gadus atpakaļ, cilvēki sāka veidot albūmus, kuros tika glabātas dažādas atmiņai dārgas lietas.

Skrapbukinga popularitātes noslēpums

Autors: katausi
Publicēšanas datums: 01.04.2010.

Amerikā skrapbukings ir iekarojis daudzu miljonu sieviešu sirdis un pārvērties veselā industrijā. Tas ir kļuvis tik populārs, ka eksistē nopietni skrapbukinga preču ražotāji ar milzīgām noliktavām, nerunājot par neskaitāmiem veikaliem, kas piedāvā skrapbukinga preces jebkurai gaumei. Īstā paradīze skrapbukinga mīļotājiem! Latvijā šis hobija veids pēdējo četru gadu laikā arī pamazām iekaro rokdarbnieču sirdis. Kāds tad ir skrapbukinga popularitātes noslēpums?