+371 28 798 852

 

Kas ir skrapliftings?

Skrapliftings (angl. scraplifting)- tā ir cita dizainera skrap-lapas, kartiņas vai cita skrap-objekta pilna vai daļēja atkārtošana. Skrapbukinga vidē attieksme pret skrapliftingu kopumā ir pozitīva un tas netiek uzskatīts par neētisku cita autora idejas "zagšanu". Protams, ievērojot dažus noteikumus.

Skrapliftings var būt ļoti noderīgs iesācējiem, jo atkārtojot atzītu meistaru darbus, iesācējs mācas. Daži dizaineri pat paši aicina atkārtot viņu darbus, publicē tos savos blogos, sastāda sarakstus ar nepieciešamiem materiāliem, detalizēti stāsta par izmantotām tehnikām un paņemieniem, veido foto-pamācības.

Skraplifting var būt ļoti noderīgs lai pilnveidotu savas iemaņas un paaugstināt meistarības līmeni. Atkārtojot skaistu darbu var iemācīties pašam veidot harmoniskus un stilīgus darbus. Bieži kaut kādas tehnikas šķiet sarežģītas un nesaprotamās, bet pamēģinot to kaut vienu reizi Jūsu arsenāls papildināsiet ar jauniem paņēmieniem.

Skrapliftings var būt interesants arī pieredzējušām rokdarbniecēm. Piemēram tām, kam liekas, ka pēdējā laikā darbi sanāk vienveidīgi. Dalība skrapliftinga konkursos palīdz pārdzīvot radošo krīzi un atkal sajust gandarījumu no sasniegta rezultāta.

Daži skrapliftinga piemēri:

                                              Yuri (oriģināls)                                                                                           Siwka

_____________________________________________________________________________________________________

                                       Ingvild Bolme  (oriģināls)                                                                Яна

_____________________________________________________________________________________________________

                                       Bente Fagerberg (oriģināls)                                                  Anastasia Kulpina

_____________________________________________________________________________________________________

 

Tomēr atkārtojot kāda autora darbu nedrīkst aizmirst par skrapliftiga etiķeti:

- vienmēr norādiet oriģināldarba autoru ar saiti uz autora blogu vai galeriju.
- neizmantojiet savu nokopētu darbu konkursos. Ja Jūs darbs uzvarēs, tas nebūs godīgi attiecībā pret autoru, jo tā nebija Jūsu ideja.
- jūs nedrīkstat izmantot darbu jebkāda veida personīga labuma sasniegšanai, tajā skaitā finansiāla, piemēram izgatavot darbus pēc pasūtījuma.
- labs tonis ir paziņot autoram par viņa darba atkārtošanu un pateikties par iespēju iedvesmoties ar viņa darbu. Jums tas nemaksās necik, bet autors būs gandarīts. Savstarpējas saskarsmes prieks ir galvenais, kas padara mūs hobiju tik sociāli orientētu.

http://scrap-lifting.blogspot.ru

 

 

Atsauksmes
Jūsu atsauksme būs pirmā.
Pievienot atsauksmi
Tikai reģistrētie lietotāji var atstāt atsauksmes.